Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αιχμηρά Αντικείμενα- Τζίλιαν Φλιν







                                              Αιχμηρά Αντικείμενα
                                                ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ



Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γουίντ Γκαπ μια μίζερη κωμόπολη.Δυο νεαρά κορίτσια δολοφονούνται γεγονός που κάνει την Καμίλ, δημοσιογράφος στο Σικάγο, να επιστρέψει πίσω στην γενέτειρα της να καλύψει την ιστορία, μπας και ανεβάσει λιγάκι την φυλλάδα της.
Η επιστροφή της σηματοδοτεί την αρχή της προσωπικής της κατάδυσης, έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες της, την δυσλειτουργική οικογένειά της, το παρελθόν της αλλά και με τους κατοίκους της πόλης που την βλέπουν ως κοράκι που τρέφεται από τον πόνο των άλλων.
Οι χαρακτήρες πρησμένοι από βία, με τους φόνους σε δεύτερο πλάνο και η προβλεπόμενη ανατροπή στις δυο τελευταίες σελίδες του βιβλίου στήνουν μια πλοκή που σου κρατά τον ενδιαφέρον ως το τέλος.
Λέξεις χαρακωμένες στο δέρμα,  που στήνουν χορό , μουδιάζουν προκαλώντας πόνο και φαγούρα ,ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες που στάζουν αλκοόλ.
Ένα βιβλίο καλογραμμένο με κινηματογραφική ροή, που τα έχει όλα. Αρρωστημένες σχέσεις, κατεστραμμένοι χαρακτήρες, αλκοόλ, σεξ, ανατροπές κι όλα αυτά τοποθετημένα σε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα.


Μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη
Εκδόσεις Μεταίχμιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου